15 November 2014

Bertekad cemerlang :D




Assalamualaikum guys :D


Fuhh. Baru selesai siapkan esaimen. Rasa best. Setelah 5 semester. Ini kali la aku rasa betul2 bersemangat mau buat esaimen. Hahahaha. Macam tipu ja kan. Tapi macam betul la juga. Sebab aku pun nda tau laa. Hahaha. Aku mau betul kasi naik pointer ku. Sangat2 mau. Aku tau aku boleh. AKU BOLEH! Tapi selama ne aku buat apa? Sukaaaa tangguh2 kerja. Nda belajar betul2. Bemain sejaaa. Nda perna suda buat latihan. Buat homework pun tiru orang kadang kadang. Kalau mau quiz or test or exam. Esok hari kejadian, satu malam sebelum tu baru mau buka buku. Ehh. Sangat tidak bagus. Sangat tidak menjanjikan pointer yang bagus. 


So form now onwards. Beberapa minggu sebelum final exam ne. aku mau start study suda betul2. BETUL BETUL yaa bukan pura pura. Hahaha. Ini kali lah aku mau study awal. Kalau sem sebelum ne. memang awal sem tu aku cakap lah kan aku mau belajar awal. Tup tupp. Sama juga. Always study at the last laaast minute. Erghhh. Cannot be this time. Cannot! I must study earlier. MUST. Haaa. Gituu. inshaaAllah. Doa kan saya yaa kawan2. Hahaha. Saya mau ba betul2 tu dekan. Kalau possible mau first class. Kasi bangga ummie sama abah. Memang lah orang cakap pointer tinggi nda semestinya itu lah ini lah. Tapi kan emm. Suka hati aku lah kan mau aim pointer berapa sekali pun. Hahaha. 


inshaaAllah I will be more deteremine from this moment. See? Now. I just finished doing my 2 assignments. Terus rasa ringan. Rasa lega. Rasa puas sebab dapat siapkan esaimen awal. Mudah mudahan laa semua ne boleh berterusan. Istiqomah. InshaaAllah. Best nya study! Best nya be positive! I like to be like this. Full of positive aura. Haaa gituu. Hahahaha. inshaaAllah boleh jadi role model ngan adik2 ku yang tersayang sekalian. I ada empat orang adik uols. Haa. Mau tak mau jadi a good role model. Mesti lah perlu kan. Selain itu, ehhh. Macam buat esaimen pulak dah luahan perasaan kali ne. hahaha. I think that’s all. Saja nak update blog. Bagi bakar lagi semangat nak study for the exam. inshaAllah. 


Dengan izin Allah. Mudah2an pointer saya meletops sem ne dan sem sem akan datang. Aminnnnn :D


lots of love from me :*

Everything will be fine :)