25 February 2011

problem3 :(

assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh ~

ayu maw pendapat korang suma..firstly eu ols faham kan dahulu cerita yang ingin daku sampai kan..chewah..emm..pasal kerja ne..sebenar nya ayu pun tia taw maw buat apa..terus..straight to the point..pasal duit..duit hilang !! it's so serious eu know..not only once..banyak kali suda..aduii..ayu pun tia taw jugak ne..sebelum ne..tyme ayu keja dengan Kakak2 umur 29 tu..tidak perna pula hilang2 duit segala ne..aduii..ayu ne bingung sua ne..nanti karang d tuduh pulak benda2 yang ayu tia buat..kan x sedap macam tuh..huh ! susa jugak kerja ne kan..tambah2 lagi ayu yang jadi cashier dalam kedai tu..law duit ja yang hilang xpa la jugak..bule ayu ganti tyme dapat gaji nanti..:( ne tidak..bertambah tambah pulak masalah nya tadi..resit kan bagi ngan customer..oke..tpi ada plak resit dengan copy2 nya skali teda dalam buku resit tu..padahal buku resit tu teda pun d bawa kuar ke mana2..yang ada dalam kedai tu pun just me and my new partner..kalau maw cakap orang laen..mana ada yang perna kacau2 tu buku resit..ayu lagi la terkejut tadi tyme ma bos tanya ke mana pergi nya tu copy resit..kan setiap resit tu ada no siri..jadi ada 3 resit yang terlangkau nombor resit nyaa..aduuii..ayu paliiiiing la tia sukak law bab2 begini ne..sebelum ne pun..ada 4 kali duit 10 hengget hilang dalam kedai..first...duit budakk pompuan yang keja d EP..second..duit ayu pulak hilang dalam wallet..10 hengget..ayu yakin duit tu ada sebelum dya hilang dari tempat nyaa..third..duit ummie ayu.wallet umi tinggal dalam kedai..then duit hilang 10 hengget juga..baru2 ne..duit yuran ayu..maw g naek gunung kinabalu..220 kan..ayu ingat..ayu suda asingkan 220 d tempat lain dalam walllet ayu..bukan tempat besa yang ayu slalu simpan duit..tapi tup2..tinggal 210 hengget ja..hilang lagi 10 hengget..and then..duit dalam machine cash tu p0wn sabna hari semakin kureng..sepatut nya dalam machine tu ada 200..tapi berkurnag sikit demi sikit..apa kes ne?? dalam masa 4 kali..hilang 10 hengget..?? cash money dalam machine pn kurg..?? wtf ?? sapa punya keja ne?? toyol ka manusia ka?? actually..ayu pun teda maw tuduh sapa2..kan tia bagus kalau kita maw tuduh2 orang tanpa bukti yang sah..jadi ayu tia maw cakap apa..biar Allah yang tunjukkan kebenaran nya satu ari nanti..Insya-Allah..amin..tolong doa kan sekali untuk ayu yaa..emm..ayu suda bincang dengan new friend ayu tu..kami suda deal maw ganti duit yang kurang dalam machine tu sparuh2..biar cukup 200 balik..hurmm..suda la ayu ne maw pakai duit nanti pegi kk..maw bayar tu..bayar ne lagi..emm

bila timbul masalh macam ne..ayu rasa macam maw berhenti kerja ja..if korang dalam situasi macam ayu sekarang ne..korang terus kerja d tempat tu ka..or berhenti ja terus?? tlg la bagi pendapat..ayu bingung suda ne..huh !! ma bos pulak..dya tia maw ayu berhenti..tyme ayu naek gunung Kinabalu nanti..dya bagi ayu cuti..ermm..baik nya bos ngan ayu kan..5 ari pulak tu..ish3..thx bos !! aduii..mengantuk la pulak..maw tidur suda..penat sangat2 tauu..its landing tyme !! hahaha..oke pye2..jan lupa tinggalkan pendapat eu olls yea?? huh :)


p/s : entry ne sepatut nya d post semalm..tapi ayu tertidur..so bangun pagi ne..trus post ja la..hahaha :D

-fazleeayu-

10 comments:

farizaPELANGI said...

yukk , keja jak bahh , smbil2x kw p tguk2x sapa jgk yg wat bgtu sbnrnya . bgus suda keja muh stuw kan :)

Fazleeayu said...

bhaa..eya la palek nya..tinggal doa ja la..yang laen serah kan dengan Allah jaa..huhu..aq oke jugak keja ctu pun mmg..sangat la oke..tapi law suda begini kejadiannya..annaa..mls aq..huh!

farizaPELANGI said...

mestyy org2x ctuw jgk ambil tuh , mlmpau la duet tuh ble ilang bgtuh jak baru 10rggt jak kan , jdyk kw tguk2x la wktu ilang tuh bila , jadykk kw ble tguk sapa tuh urg . jgn suka letak brg smbrg ^^ acecehh :)

Fazleeayu said...

ui..bukan 10 ringgit ja yg hilang..banyak ringgit ow..10 ringgit ilang sbyk 4x..so all total nya 40 laa..laen lagi duit yg dalam machine cashier tu..huhu..mati la payau

Fazleeayu said...

ui..bukan 10 ringgit ja yg hilang..banyak ringgit ow..10 ringgit ilang sbyk 4x..so all total nya 40 laa..laen lagi duit yg dalam machine cashier tu..huhu..mati la payau

farizaPELANGI said...

mlmpau jugakk tuh pncurii nda ckup skiyt mw jugak d curinya bnykk , lao d jmpa tuhhh ketok2x kpalanya tuhhh .

farizaPELANGI said...

bherghhh melampao jgk iytu pncurii , makin bnyk pulakk d curinya , lao jmpa bgus d ketok tuh kpalanya :)
btw thnx ckp tu layout buruk ak cantek ^^

Fazleeayu said...

haha..iya..kalau la kan d taw sapa yang ambnik tu..bukan stakat ketok kpla nya..langgar dya pkai sc0ot..hahaha..

farizaPELANGI said...

hahaha aku bantu :D

Fazleeayu said...

hahaha..iya3..bawa geng mu lagi ar..geng pelangi..huhu