06 November 2012

Bahagia semenjak saat itu ke saat ini :)

assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh ~

Hai kawan-2 blogger sekalian. Teman-teman yang sudi berkunjung dan menjenguk-jenguk blog ku yang tidak seberapa ni. apa khabar kamu guys hari ne ? Pastikan ceria macam selalu okay ! Senyum sikit ? " :) ". Haa. Macam begitu laa. Baru handsome. Baru lawaa. Aisehman boii semboi. Mahu di puji-2 jugak sikit baru kembang bha kan. Baru tersenyum kan. "Ter" arr. haha. what the fish. tettt :DD

Alhamdulillah semenjak aku dengan AZ7 ku sama-sama. kami bahagiaa jak rasa. Masing-masing support each other. Setiap masalah dikongsi bersama. Setiap cerita dikongsi bersama. Syukur alhamdulillah sebab dapat orang macam dia. Boleh sentiasa buat aku selesa disampingnya (walaupun dia jauh nun d semenanjung sana). haha. Boleh buat aku senyum-senyum sendiri bila dapat text dari dia. boleh buat aku geram sendiri dengan cara nya layan aku. haha.

Mari kita cerita la sikit-sikit pasal my Mr. Right ne. dulu kan. kami sama-sama matriks juga. KML. huhu. tapi time d matriks tu. tiadalah rapat sangat kami berkawan. yang macam hai-2 jak terus. teda jugak lepak sama-sama selalu. memang jarang la kami mau bertegur. apatah lagi time sem 1. memang kurang. ada nya aku tengok dia pun time main diorang main futsal petang-petang. itu pun bukan dia yang aku tegur. tapi kawan-kawan nya. haha. dia kan. kalau time main kan. memang confirm kamu ketawa tengok. ulut nya pok pek pok pek kalau main. lucu.. haha. aku ketawa terus tu menengok gaya-gaya nya tu. tapi kan. time tu belum lagi ada apa-apa perasaan. tett. haha. jangan marah haa my Mr. Right.

Kami mulai rapat time laaast-last matriks. haha. ada la jugak meses sikit-sikit. rasanya lepas dia clash dengan girlfriend nya time tu. huu. lepas tu kann. time kami d tawau la baru kami rapat. selalu sudah meses-meses. pergi jalan sama-sama. wee. siok eh jalan sama dia. haha. ada tu kan satu malam. dia dengan sepupu-sepapatnya main futsal. d kompleks sukan tawau. dia cakap ndak payah lah pergi tengok diorang main kan. malu dia kunun. tapi aku ne kan memang jenis kaki penjalan jugak. kena-kena lagi bosan d rumah kan. teda apa-apa yang dibuat. pigi la aku bejalan naik kuda putih pink ku yang nama nya c Chotty tu pegi meneok dia main. lepas dari situu. kami lepak mcD. sama sepupu sepapat nya semuaa nyaa. adui. kering jugak la kan masa tuu. tapi mcD bha tu kan. sapa yang ndak mau makan kan. haha. kena-kena lagi lapar memang. haha. naa. kami sama-sama suka makan Mc Chicken. huhu. sharing same interest bha kami. banyak persamaan kami yang kami sukaa. contoh nya la kan. Kami sama menyokong pasukan Manchester United. Kami sama suka nombor 7. kami sama suka main bola. suka jalan-jalan. suka tengok wayang. suka la semua nya. haha. sama la memang selalu.

lepas tu kan. sekarang ne kan. dia sedang belajar nun jauh di sana Unimap. d Perlis dia. jauh kan? huu. tapi ndak apa la kan. itu keistimewaan yang ada dengan kami la kan. yang jarang-jarang orang ada. bukan pula langsung nda da kan. hubungan jarak jauh. yang menguji dan sentiasa menguji kami. lepas tu kan. lepas family kan. rindu ne kan. kalau di kumpul-kumpul. ndak tau berapa kilo. ndak tau berapa hektar. nak tau berapa dalam sudah. haha. palingg rindu la bilang orang. tapi sabar jak la kan. nanti jumpa juga tu. ada kan nama nya handphone. ada kan nama nya sms. call. mms. 3G. ada kan namanya internet. Facebook. Twitter. YM. Skype. banyak kan kemudahan yang boleh di pakai zaman sekarang ne. so. distance is not a big deals in our relationship. ! apa yang penting. we believe. we trust each other. jaga hubungan tanggungjawab kami. haha. macam iklan la pulak sudah. aiyoyo.haha.

all my families suda kenal sama dia. family nya pun suda kenal aku. harap-harap panjang jodoh la kan. berkekalan sampai akhir hayat. amin. hehe. apa-apa pun yang paling penting restu dari semua pihak. insyaAllah kalau tiada aral melintang. berbahagialah sehingga ke anak cucu. amin. teman-teman pun. doa-doa kan la yaa. hehe. :)

sekian.




2 comments:

shishi>>shida said...

sweet...but problem n gaduh2 dalam perhubungan are need..if everythg is going well,happy feeling,somethng wrong

Fazleeayu said...

yup. i'm agree with youu ! hehe.kami ada gaduh jugak. jangan risau. and. dia yang selalu merajuk. haha. :D
terima kasih sudi komen :)