25 November 2012

asyik-asyik lupa letak post title ! haha :D


Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh~

Hyee semua nyaa. Bersyukur kita ke hadrat illahi diatas segala nikmat yang telah di berikan selama kita hidup di muka bumi Nya ini. Alhamdulillah. Oke.
Rasa macam mau update. Mau cerita la kan sikit-sikit pasal kehidupan aku sekarang ini. Huu. Alhamdulillah. Semakin bahagia di sisi keluarga. Disamping orang yang tersayang. Semenjak hadir nya my Mr AZ. Memang bahagia lah kan. Sentiasa make me comfort. Even selalu rindu dengan dia. Walaupun jauh. Tapi betul-betul la aku cakap. Rasa macam ndak berjauhan pun. Kadang-kadang tu ada la juga d rasa kan. Sudah memang hakikat nya begitu. Kami berjauhan. Tapi ndak tau macam mana. Apa dia buat. Memang aku rasa sentiasa dekat dengan dia. Connection kuat barangkali yaa. Hewheww :P

Dan pada tarikh 23-11-2012. Genap lah sebulan kami officially jadi pasangan. My boyfriend. C Mr. AZ. Alhamdulillah. Ohmaigod. Ndak pernah rasa bercinta macam begini. Bahagia selalu. Gaduh tu ada la kan. Tipu la kalau tiada. Tapi Alhamdulillah boleh jugak settle. Small matter. Biasa lah kan. Percintaan jarak jauh ne. Perasaan cemburu tu jangan cakap lah kan. Aishh. Berapa banyak “lah kan” daa. Haha. I’m sorry uols. Haha. Apa-apa pun, we BELIEVE each other. Memang lah orang selalu cakap jangan percaya boyfriend/girlfriend 100% kan. Cuma kita mestilah pandai-pandai. Jangan lah benda-benda yang jelas terang dan nyata kita di tipu-tipu pun kita ndak nampak. Kita mesti juga sedar bha kan kalau kita d tipu. Daannn. Jangan kerana cinta juga kita lupa asal usul kita. Oke ouls? Get it? hehe.

Apart from that, I got the scholarship from BKNS and JPA. Once again and forever, syukur Alhamdulillah keatas Allah. Rezeki yang di berikan untuk aku ni, aku sangat-sangat bersyukur. Tanpa usaha. Kita tidak akan berjaya kan kawan-kawan. So, fighting ! do well for your life. insyaAllah kalau usaha, pasti kita berjaya. Amin. I have to choose only one penaja. Sekarang ne tengah tunggu keputusan yang konfem daripada pihak JPA. Sebab JPA bagi duit banyak sikit dari BKNS. Jumaat ne baru ada taklimat JPA. Huu. Kaching-2 ! cepat la masuk. Haha. I need you now ! miahahaha :D

Lagi-lagi mau cerita ne. mau bagi tahu uols yang assignment ku. Jangan cakap lah kan. Nama pun student. Mesti la berlambak. Tambah-tambah lagi tahun pertama ni. Huu. Sabar jak laa. Buat kasi siap. Hantar. Dapat markah. At the end of sem. Take the exam. Dapat pointer. Good or bad. Its all depend on ourself. On myself !  haha. I’ll fight till the end. insyaAllah. Usaha tangga rumah tangga. Haha. Tambah banyak kita usaha. InsyaAllah tambah tinggi lah tangga di rumah kita nanti. Haha.

Minggu depan pulak. Which means from tomorrow onwards. Sekolah ku. Sekolah Perhutanan Tropika Antarabangsa (SPTA) ada anjur piala dekan.  Ada la sukan and indoor game. Aku join futsal, badminton, 4 x 100 and 4 x 400. Haha. Ikut jak lah kan. Kalau menang menang lah. Kalau kalah. Balik bilik lah buat assignment kan. Haha. insyaAllah kita usaha lah dulu. Selebih nya kekuasaan pengadil yang mengadili itu games. Huuu. Mesti best kan esok. Can’t wait ohh. Haha.

Eee. Macam ndak mahu berhenti setory moryy la pulak aku kali ne. haha. Aku kan kawan-kawan. Pandai sudaa. Yehh. Pandai sudah apa la? Pandai sudah aku cakap cina ne sikit-sikit. Yihaaa !! aku ada pendorong dan pembakar semangat ku sendiri dalam belajar ilmu kecinaan ne. haha. Aku jadikan BFF ku pembakar semangat ku. Actually Maharani. My BFF. Dia melayu jugak. Tapi pandai cakap cina. I jeles uols ! haha. Itu lah sebab nya aku sangat-sangat lah teringin jugak pandai berbahasa cina. Lagi pun kan. Bahasa mandarin sekarang ni penting kot. Senang aku mau pegi Guangzhou nanti. Haha. Mana lah tahu kan. Ada peluang mau sambung degree di negara China. Kan kata orang cari ilmu biarlah sampai ke negeri China. Mau try lah nanti. Haha. And apa yang best nya d China ne kan. Barang-barang yang d jual tu murah. Makanan pun murah-murah. Mata wang d sana kan rendah. So, jumm lah ramai-ramai kita pergi ke China. Kita shopping !! haha. Begini naa cakap cina kalau sukak shopping. Wo xihuan mai dongxi. ! hahaha. Pandaikan saya? Aiyaa. Haha. Perasan lagi skejap. insyaAllah one day. I will expert in speaking mandarin. Chewah. Tinggi nya angan-2. Aja-aja fighting ! haha.
mean : Wo xiang ni ( I miss you )

Eh. Oke la suda ne kan. Cukup lah kan. Macam banyak betul suda ne. haha. Mau buat assignment la dlu. Memanggil-manggil suda dia minta di siapkan. Huhuu. “yaa. Yaa. Kejap assignment ku. Kejap aku buat kauu”. Haha. Oke la uols. GTG. Byee. XOXO


see how happy i am now ? haha. sebab my Mr AZ la ni begambar begini ni. hahaha :D


-fazleeayu-

2 comments:

♥ ainulzmrs ♥ said...

Ai ayu ko pulak ni haha. terjumpa post ko masa cari2 info bkns. ko ambi bkns ka jpa ni? hehe

Fazleeayu said...

bkns ainul. haha